Lehed

27 september, 2007

Ploomimuffinid

100gr kaerahelbeid
275 gr keefiri(hapupiima)
150 gr jahu
50 gr hakitud pähkleid
1 ½ tl kaneeli
2 ½ tl küpsetuspulbrit
½ tl soodat
1 muna
130 gr mett
80 ml õli
2 spl suhkrut
3 spl hakitud pahkleid
150 gr ploomimoosi

Ahi eelsoojendada 180 C (pöördõhuga 160C ). Muffini vormid määrida rasvainega ja asetada sügavkülma.
Kaerahelbed segada keefiriga ja jätta seisma. Jahu, pähklid, 1 tl kaneeli, küpsetuspulber ja sooda korralikult segada
Muna lahti kloppida, mesi, õli ja kaerahelbed lisada ja segada. Jahusegu lisada ja segada niikaua kuni kuivained niiskeks saavad.
Suhkur, ½ tl kaneeli ja pähklid segada. Pool taignast vormidesse panna, igasse vormi 1 tl ploomimoosi peale panna ning ülejäänud taigen muffini vormidesse moosi peale jaotada.
Suhkru-kaneeli seguga üle raputada. Ahjus keskel 20-25 minutit küpsetada. 5 minutit lasta seista ahjus, välja võtta ja soojalt serveerida.

Aga: rahulikult võib võtta ka rohkem kaneeli. Täitsa hea on kui võtta sama kogus aga siis supilusikaga. Nisujahu võib asendada ka grahamjahuga või tumedama jahuga. Kui ei taha vormi sügavkülma panna siis võib kasutada paberist muffini vorme. Juhul kui ei ole keefiri siis võib võtta ka maitsestamata jogurti või piima ja hapukoore segu. Õli asemel võib ka võid võtta. Mee asemel võib kasutada ka vahtrasiirupit või pruuni suhkrut. Samuti võib jätta panemata pähklid ehk siis asendada need mustikatega mida eelnevalt oled tuhksuhkrus veeretanud. Neid võib panna u 250gr. Siis on küll natuke liiga palju tainast aga siis tuleb vormi lihtsalt kuhjaga tainast panna ning siis ei ole vaja panna ploomimoosi.
Hästi oluline on, et kõigepealt kuivained omavahel hästi läbi segad ja siis märjad ained omavahel segad. Ja kui ahi on soe ja vormid valmis alles siis kiiresti ja lühidalt taigna läbi segad alles.


HÄÄ !

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...