12 september, 2007

Kohvid

Kirjutan vahelduva eduga siia retsepte oma kaustast mis on kohe-kohe täis saamas. Avastasin päris lõpust erinevate kohvijookide retsepte. Aastaid 10 tagasi sai neid kõiki katsetatud ja ka inimestele/klientidele kohvikus pakutud - rahule jäid ja tulid teinekordki tagasi :)
Kõik kohvid on arvestatud 200 ml tassi tegemiseks va Irish Coffee(see on suurem klaas), vahukoor - käib pehme vahuna kohvile lõpuks peale.

Irish Coffee
1-2 tk toorsuhkrut aseta klaasi põhja
kohvi(kuum ja kange) kalla peale
4cl Iiri viskit peale valada.Segada. Pinnale vahukoor, millele peale raputada lahstuvat kohvi(lisaks nt kaneeli; muskaat pähklit)

French Coffee
Kohvile lisatakse brandy´it

Caribean Coffee
Lisatakse tumedat rummi

Jääkohv
Valmistatakse: külm piim+külm kohv 1:1 vahekorras. Serveeritakse klaasist mille all on alustaldrik. Maitsestatakse suhkruga ja lisatakse jäätükke/kuubikuid

Varssavi Kohvi
Kohv piima ja suhkruga.
1/2 kl vett
1 spl kohvi
Kuuma vette puistatakse kohvipulber, nõu kaetakse kaanega jalastakse tõmmata- kurnatakse- Piim kuumutatakse keemiseni, lisatakse kurnatud kohvile, segatakse sisse suhkur ja kuumutatakse veelkord. Iseloomulik on piimavahu kord pinnal. Vahekord - 1/2 kl kohvi :1/2 kl piima

Kohv kakaoga
1l vett
4 spl kohvi
2 spl kakaod
3 spl suhkrut
vaniljesuhkrut lisaks
Kohv kakaoga segada- külm vesi kuumutada keemiseni- tõsta pliidilt ära-lisada vaniljesuhkur ja kohvi.

Viini kohv
2 mõõtu kohvi
1,2dl(120gr) vett
3 dl koort
Kokkuvõttes on kohv hästi kange st tavalisest toppelt kangem:)

Grand fathers coffee
2cl brandyt
2 cl Amaretot
suhkur
kuum kohv
vahukoor

Hispaani kohv
2 cl brandyt
2cl Kahlua kuum kohv
vahukoor

Hollandi kohv
2 cl pruuni kakaolikööri
2 cl valget piparmündilikööri
kuum kohv
vahukoor
sokolaaditükid peale

Mexican Coffee
2 cl Tequilat
2 cl kohvilikööri
kuum kohv
vahukoor

International Coffee
1 cl Kahlua
1 cl Contreau
1 cl kakaolikööri
1 cl sinist Curaqao
1 cl rohelist Curaqao
1 cl maasika siirupit
veidi brandit
kohv
vahukoor

Coffee Nero
Serveerida suhkrurandiga klaasist.
4 cl Callianot(tsitruse maitse) soendatakse- süüdatakse liköör ja klaasi keeratakse nii et suhkrut põletaks- suhkur muutub karamelliseks- valatakse peale kuum kohvi, vahukoor ja apelsinikoorest õli.

Royal Coffee
... konjakiga

Normandia Coffee
... calvados on kohvis

"Krjukov"
... Vana- Tallinnaga

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...