17 september, 2007

Leivavaht

Kõik kolm pisikest söövad meil hea meelega leivavahtu. Olen vahustanud seda ikka kuumalt, külma vee vannis, sest nii saab kiiremini valmis. Vedelik võiks olla hapukas siis jääb mõnusam, muidu võib muutuda imalaks/läägeks. Kuigi ka maasikamoosiga olen teinud aga siis lisasin punase sõstra mahla:)



500ml morssi või mahlavett( nt Rõngu jõhvikasiirup)
3 spl suhkrut
5 viilu musta leiba(nt Euro pagari oma - meie pere sööb seda)
0,13 dl mannat



Leib tükeldada ja panna külma vedelikuga soojenema. Lasta veidi keeda ja siis lisada suhkur. Kui leib on pehmeks keenud st laguneb , lisada manna- samal ajal vedelikku segades. Lasta keeda u 5 minutit, maitsestada kaneeliga. Maitsestada vajadusel veel suhkruga. Võib lasta jahtuda ja siis vahustada või kohe kuumalt vahustada(võtab rohkem aega aga saab ka vahtu).

Kui ei soovi mannat panna siis võiks viilu või paar leiba rohkem panna.Serveerida vahukoore või hapukoorega. Meil eelistatakse hapukoort,sest niion lahedam:)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...