05 september, 2007

Makaronid suitsukanakastmes

Kui lastelt küsida mida nad süüa tahavad siis enamasti on vastuseks : makaroni . Vähe sellest,et need on laste lemmikud on neid ka kerge teha. Meie lemmikuteks on saanud makaronid kas siis suitukanaga või mereandide kokteiliga. Enamasti kasutan Torino makarone.

Järgnevast kogusest saab söönuks (ja kipub ülegi jääma) 2 täiskasvanut ja 2 last( 4a ja 2a)

1/2 pakki makarone(omale sobiva kujuga - aga mitte penned... sest neile tuleks võtta topelt kogus kastme vedelikku)
400 ml kohvikoort(ise eelistan vahukoort, sest pakseneb kiiremini)
2 Järlepa suitsukana kintsu
maitse järgi ürte või sobivat rohelist
soola makaronide keetmisveele

Makaronid keeta peaaegu pehmeks. Pannil kuumutada veidi õli või võid ja lisada tükeldatud kanaliha. Kui kanaliha on soe lisada makaronid ning segada korralikult läbi ja lasta paar minutit soojeneda lihal ja makaronidel. Nüüd lisada koor ja aeg-ajalt segades kuumutada koore paksenemiseni . Kui kasutatakse kuivatatud ürte siis lisada veidi enne st siis kui koor hakkab kergelt paksenema. Kui aga värsket maitserohelist siis võib lisada alles lõpus kui pann on pliidilt võetud.

Tehes mereandide kokteiliga(külmutaud siis) lähevad panni peale makaronid ja koor koos ja kui koor paksenema hakkab võib lisada mereannid , sest muidu muutuvad need sitkeks(kalmaar) ja ei ole söödavad. Mereannid peaks panni peal olema täpselt nii kaua, et sulaksid üles ja soojeneksid.

Alati võib lisada riivitud juustu aga midagi ei juhtu kui ei pane:)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...