Imehea ja tõesti suus sulav kook ja terve plaaditäie saab sellest
Taigen:
500gr võid
250gr suhkrut
4 muna
250 gr kartulijahu
3spl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 kg puhastatud õunu
suhkrut ja kaneeli
-Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad.
-Sega hulka omavahel segatud kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber ning kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Koori ja viiluta õunad. Puista üle suhkru-kaneeli seguga.
- Küpseta pirukat ahjus 200C juures 25 minutit.
Ise olen eelnevalt ikka õunad koorinud ja tükeldanud ning õunte kogus on ikka natuke väiksem st u 1-1,5kg musti õunu.
Kui on valida kõrge ja madala äärega plaadi vahel siis eelistaks kõrge servaga(mul on kõrge servaga plaat väiksem ja kook jääb kõrgem tänu sellele:)) )
Retsept võetud Kodukirja Pirukaraamatust ja koogi nimi Suussulav õunapirukas
1 kommentaar:
piisab ka 400 g võist
Postita kommentaar