26 august, 2007

Kohupiimavorm

500 gr vanilje kohupiima
½ kl suhkrut
3 muna
200 gr võid
½ kl mannat
200 ml (tass) piima
200 gr hapukoort
(100-200 gr rosinaid)
vaniljet

Eralda munakollased munavalgetest, vahusta valged suhkruga tugevaks vahuks. Sega kohupiim, munakollased, sulatatud või, piim,vanilje ja hapukoor ühtlaseks massiks, lisa soovi korral ka pestud rosinad. Sega juurde manna ja lõpuks vahustatud munavalged. Vala u 29 läbimõõduga võitatud (loputatud printsessi) vormi ja küpseta u 180°C juures 45-55 minutit.

Printsessi vorm tuleb päris täis ja vahepeal ahjus kerkib kergelt üle servagi - seega väiksemat kui 29 cm läbimõõduga vormi ei ole soovitav võtta. Jahtunult lõika tükkideks ja söö kisselli, keedise või hapukoorega.


Ja kaloreid tuleb terve vormi peale(ilma rosinateta)2273.2Kcal(12 tk - 1tk 189Kcal),
100 gr rosinatega terve vorm 2574,2Kcal

Kui kj punktidest rääkida siis peaks olema 54,8 punkti terve vormitäis ja 1/8 punktiarv on 4,6. Seda juhul kui panna võid ainult 100 gr - päris ilma kaob ka "see õige" maitse.Piimana kasutusel 2,5% ja hapukoorgi on rasvane ning kohupiimast 1 pakk on vaniljekohupiima(5%) ja teine pakk rasvatu ning ka rosinad on sisse arvestatud( 100 gr). Kui rosinad ära jätta kj punktide arvuks 1/8le 4,3 ja tervele vormile 51,2

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

V Ä G A hea ja õhuline tuli!!! Juurde võtsime maasika toormoosi ja kõik kiitsid taevani! Äitäh retsepti avaldajale!

Anonüümne ütles ...

Koostisainetes on ka piim, aga õpetuses seda ei ole. Kas piim nüüd käib sinna sisse või ei käi?

Anneli ütles ...

Piim on üks koostisainetest ja segatakse kokku koos hapukoorega kohupiimaga kokku.
Parandan ka retseptis ära.

Anonüümne ütles ...

ok, ma piima ei lisanud ja tuli ikka täitsa hea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...