Mustrõigas on meil salatiks igal talvel vähemalt korra kui mitte rohkem. Samas unustan ma igakord ära kuidas seda eelmine kord tegin ...
Seekord sai ära proovitud kolm versiooni salatina ja ükski polnud see mis eelmisel talvel söödud sai :)
Kõige teravam oli mustrõika-küüslaugusalat kus mõlemad olid tugeva maitsega. See salat on kindlalt kohe söömiseks, seistes muutus kuidagi tuhmiks ... ei olnud enam seda algset teravust.
Minu jaoks põnev oli mustrõika-peedisalat. Kuna ise olen siiani vältinud toore punase peedi söömist siis suhtusin üsna suure kahtlusega sellesse salatisse. Siin salatis nagu ka järgmises on majoneesil oluline osa st majonees peab väga hea olema st mis endale meeldib. On täisa söödav ka järgmisel päeval st meldis rohkem kui esimesel päeval.
Viimane ja kõige mahedam -mittemidagiütlev oli mustrõika-porgandisalat. Kõige olulisem komponent siin salatis on majonees, sest peab mustrõikaga hästi kokku sobima. Oli teisel päeval sama hea kui esimesel.
2 kommentaari:
Hea, et sa seda vigurit meelde tuletasid.
Sloveenias oli teine tihe külaline laual, siin kuidagi unustusse jäänud.
Ehh, ja nende marineeritud rõigas oli ikka üle prahi...
Vihjeks, et keskturul peahoone kõrval kus kartulit jms kottidega müüakse olid ilusad juurikad u nädal tagasi.
PS. kõike peale kartuli müüakse ka väiksemates koguses.
Postita kommentaar