Koguseid on raske anda, sest sõltub see ju sööjate arvust.Meie 4 aastane ja 2 aastane söövad õhtusöögiks ära järgneva koguse:
2 suurt haput õuna
4 dl kaerahelbeid(eelistan Nordicu omasid aga siin võiks poolitada need Heleni kaerahelvestega)
50- 100 gr võid/margariini(helbed peaksid saama kergelt rasvaseks aga mitte läikima rasvast)
u 4 spl suhkrut (võib panna ka demerera või muscovada suhkrut)
kaneeli
Õunad puhastada ja tükeldada ning segada kaneeli -suhkruseguga(minul on valmis tehtud segu). Pärast kaneeli-suhkruseguga segamist äunad rasvainega määritud vormi panna.
Või kuumutada pannil lisada helbed ja kergelt läbi kuumutada, lisada retseptis antud kogus suhkrut ning kergelt röstida.
Pildid on tehtud esimesel korral kui katsetasin koguseid(2 keskmist õuna ja 3 dl helbeid, peotäis rosinaid). See kogus jäi väikseks st lapsed oleks rohkem söönud. Lisada võib, et kindlasti peavad olema hapukad õunad, sest magus jätab lääge maitse ja see pole enam nii hea.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar