27 september, 2007

Pärmitaigen

No on hea ja lihtne teha pärmitainast. Alati tuleb välja ja 25 minutiga on valmis st täidis peale ja ahju. Üks pisike aga on küll ka ..... kasutan nimelt tw kaussi mis kaane ilusti pealt viskab:)

500gr jahu
250 ml vett
1 muna
3 spl suhkrut(või veidi rohkem kui tehakse magusaid saiakesi)
1 tl soola(mitte kuhjaga)
30 gr pärmi
4-6 spl õli

Jahu kaussi, ülejäänud ained omavahel segada-lahti kloppida. Muna võiks olla toasoe siis ei jahuta vedelikku maha. Vedeliku segu valada jahule ja segada taigen/kloppida kausis(nii nagu tw tainast tehakse). Panna soojavette kerkima. Kui on kahekordseks kerkinud, vajutada tagasi ja uuesti lasta kerkida. Teha taignast seda mida just soov teha on nt kaneelisaiad, moonirullid, juusturullid ja lasta uuesti kerkida ...... määrida lahtiklopitud munaga ja ahju. Peale munaga määrimist võiks kaneelisaiadele kaneeli, moonisaiadele mooniseemneid jne peale raputada. Kui saiakesed ahjust välja tulevad võiks kas vee või piimaga üle pintseldada - siis on pärast eriti pehmed ja mõnusad(on ka muidu hääd aga .... ega küll küllale liiga tee:)) )
Samast taignast võib teha ka kringlit, stritslit, igasugu pärmitaigna pirukaid.



Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...