25 september, 2007

Rabarbrikook

Seda kooki võib teha nii rabarbrite, tikrite kui ka õuntega(aga mida hapumad seda parem). Meie perele üks lemmikuid,sest kerge teha ja alati tuleb välja(aga teen kas tikrite või rabarbriga).
Puru:
200 gr margariini
2 kl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 kl suhkrut

Täidis:
2 pakki kohupiima
1 pakk hapukoort(500 gr ja 20%) ... aga vist võib ka lahjemaga
6 muna
2 kl puhastatud ja tükeldatud rabarbreid
vaniljet ja suhkrut rabarbrile/tikrile raputamiseks

2/3 puru küpsetuspaberiga kaetud plaadile sinna peale kohupiimamass ja siis rabarbrid vms ning ülejäänud puru peale.Küpsetada u 200 kraadises ahjus kuni pealmine puru hakkab tooni võtma ehk mõned kohad hakkavad pruunikaks minema(tasub kontrollida ka noaga kas kohupiim on läbi küpsenud).

  • ise olen lisanud vaniljepudingu pulbrit 1/2 pakki(RUF) kohupiimamassile
  • ja puru olen teinud 300 gr margariiniga(st ka teisi taigna koostisosi vastavalt rohkem pannud)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...