09 september, 2007

Kapsarullid

Kohe-kohe on kätte jõudmas see õige aeg teha kapsarulle. Ei tundu(vähemalt minule) olevat õige suvel või varakevadel teha kapsarulle. Meie peres on tehtud nii, et rullid suurde potti ja siis ahju hauduma. Läbi aegade on täidiseks ikka hakkliha-riisi täidis olnud.

Oma esimesel kapsarullide tegemisel olin teinud valearvestuse ja hakkliha jäi väheks. Ei jäänud muud üle kui asendada hakkliha millegagi ... riivisin porgandit ja kaalikat ning praadisin võis ja siis hautasin pehmeks. Lisasin juurviljasegule riisi ning täitsin kapsarullid. Oh üllatust, juurikatäidisega rullid olid esimestena otsas(lauale andes olin pannud erinevatele alustele). Sellest ajast on meil porgandi-kaalika täidisega rullid nõutud söök:)
Täidist võib alati rohkem teha,sest plaadipirukale sobib sama täidis(kui veidi porgandit/kaalikat lisaks juurde panna pärast - sõltub riisi kogusest)

8-10 kapsalehte
soola
1 spl võid
Aedviljatäidis:
2 porgandit
2 sibulat
1/2 kl keedetud riisi
50 gr võid
paprikat
Aedvili riivida või tükeldada pisikesteks kuubikuteks.Hautada või ja vähese vedelikuga pehmeks, lisada keedetud riis, maitsestada.

Hakklihatäidis:
300 gr hakkliha
1/2 kl keedetud riisi
1 toores muna
1 sibul
maitseained (must pipar, paprika või vastavalt soovile midagi)

Praetud hakkliha segada hakitud sibula, riisi ja munaga, maitsestada pipra ja soolaga.
Kapsalehti keeta 3-4 minutit enne rootsu eemaldamist. Eemaldada roots või tampida pehmemaks.Ise olen lõiganud kapsalehe tagumiselt poolelt rootsu kõrgema osa ära(tampimine oleks liiga aeganõudev... minu jaoks)


Panna lehed lauale ritta- lehe ühte otsa täidis -keerata rulli-praadida rasvaines kuldseks(selle osa võib ka ära jätta... maitse asi kas praadida või mitte)-laduda hautamisnõusse -valada peale kapsakeedu vesi. Hautada pehmeks(kes soovib võib teha peale hapukoorekastme).

Hapukoorekaste:
1 spl jahu
1 kl hapukoort

Serveerida keedetud kartulitega.
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...