Mul on olemas keeksiretsept mis toimib ideaalselt juba üle 15 aasta. See sobib nii marmorkeeksiks kui rosinakeeksiks.
Seekord aga võtsin kätte kokaraamatu mis on aastast 1966. Selles raamatus on palju häid retsepte mis suurepäraselt toimivad.
Tuunisin retsepti, sest ei julgenud päris ilma vedelikuta siiski tainast kokku segada.
Kokkuvõtteks võib öelda, et mõnus, üdsegi mitte kuiv ja parajalt magus.
Sobib väga hästi rosinakeeksiks aga marmorkeeksi ei teeks siiski sellest tainast.
Kokkuvõtteks võib öelda, et mõnus, üdsegi mitte kuiv ja parajalt magus.
Sobib väga hästi rosinakeeksiks aga marmorkeeksi ei teeks siiski sellest tainast.
vaja läks:
200 gr võid
180 gr suhkrut
4 suuremat muna(kollased -valged eraldi)
1/2 sidruni riivitud koor
1/2 - 1 dl piima
200 gr rosinaid
200 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Või vahustada suhkruga, lisada lahtiklopitud munakollased ja jätkata vahustamist kuni ühtlase massi saavutamiseni.
Lisada piim, maitseained ja küpsetupulbriga segatud jahu. Piimast algul lisada väiksem kogus vajadusel veel (nii, et mass oleks segatav mitte üks kuiv tainapall).
Rosinad segada 1 spl jahuga ja segada tainasse.
Viimasena lisada tainale tugevaks vahuks vahustatud munavalged ning segada ühtlaseks tainaks.
Küpsetada 180 kraadises ahjus u 50 minutit või kuni küpsetisse torgatud tikk jääb puhtaks st kook ei kleepu tiku külge.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar