Kui tuulehaugi palju käes on ja enam puhastada ei suuda siis nii teha on lihtne ja näeb serveerides ka hea välja lisaks veel lahja ja hea kerge süüa.
Retsepti andmine on keeruline, sest teen alati tunde järgi ja lisaks pole enam kaua teinud nii.
Aga vaja läheb:
tuulehaugi(tükeldan u 5 cm pikkusteks tükkideks enne keema panemist)
1 väike/keskmine porgand
tilli nii kohe alguses marinaadi maitsestamiseks kui hiljem vormi panemiseks
soovi korral peterselli
mõned musta pipra terad
soola
Tuulehaugi tükid loputada, vaadata et kõhu ääres ei jää neid peeneid soomuseid(triip selline hallikas- läbipaistev) ja panna keema koos pipra ja soolaga. Vett olgu niipalju, et katab kalatükid ja soola niipalju et mage ei tunduks(jahtudes läheb magedamaks), hiljem saab ka juurde lisada soola kui vaja. Osa tillist tasub panna kuskil keetmise keskel, keedan kuni kala tundub läbi keenud olevat ja siis natuke veel(u 20-30 min) - ei ole lisanud želatiini vaid lootnd alati kala enda tarretumisele. Juhul kui liiga kaua keeta muutub kala tuimemaks aga samas kui kala on tarrendis ei saa sellest nii aru.
Võtan kala välja, tilli ka ja panen porgandirattad keema.
Puhastan kalad - hea puhastada, sest luud on ju rohelised.
Kui kala puhastatud ja porgand enam-vähem pehme lisan kalatükid ja lasen uuesti keema tõusta.
Panen kalatükid võrselt vormidesse, porgandit ka ja värske tillioksa või tükid ka ning valan ettevaatlikult vedeliku peale. Jätan tarretuma ja serveerin keedukartuliga järgmisel päeval.
Ps. säilib peaaegu nädala külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar