08 oktoober, 2009

Lumepallisupp

Üks lapsepõlve lemmikuid oli lumepallisupp.
Kodus tehti seda tihedamini kui mina seda praegu teen ..
Lisaks sellele, et ma ei tee seda tihti, teen seda ka omal viisil - põhjuseks see, et mulle meeldib kui kaste osa on eriti paks ja ka kollakas:)

lumepallisupp

Vaja läheb:
veidi vett poti põhja(nii et ära katab)
1 l piima + u 0,75 dl piima
4+1 spl suhkrut
vaniljet
3- 4 muna (kollased- valged eraldi)
u 1,5 l vett
tiba soola
Vahustada munavalged u 1 spl suhkruga tugevaks vahuks. Ajada vesi(1 l) keema ja panna kas teelusikaga või supilusikaga munavalge vaht vaikselt keevasse vette. Lasta hetke kuumeneda - mitte üle minuti ja võtta vahukulbiga välja. Hea kui pott oleks võimalikult laia põhjaga. Vahtu ei kuumuta mõlemalt poolt vaid ainult ühelt poolt. Suurema lusikaga tulevad suuremad kuhjad, samas pärast kuumutamist tõmbavad veidi kokku. Munavalged panna suurele lamedale taldrikule oma aega ootama.
Ajada veidi vett keema ja lisada piim. Samal ajal vahustada munakollased suhkruga ja lisada pakike ruf vaniljepudingut(annab kollasema tooni ja paksendab lisaks munale ja sobib keetmiseks) ja väiksem osa piima(pudingupulber ei lahustu muidu eriti hästi). Kui piim keema tõuseb siis mõned lusikatäied kuuma piima muna- pudingupulbri segusse lisada ja segada ühtlaseks ja siis niristada vaikselt keevasse piima(poti võib ju vahepeal pliidilt võtta) lasta keemiseni olla kuumal pliidi(mitte keeta).
Võib teha ka ilma pudingupulbrit lisamata siis pole vaja ka lisada seda väiksemat osa piima.Nii tehes jääb vaniljekaste osa vedelam.
Pudingupulbri aseme võib kasutada ka 1 tl kartulitärklist, siis on tegemine sama mis pudingupulbriga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...