See on toit mis viimased neli suve on olnud meie laual üsna tihti. Oleme proovinud nii hakkliha kui vorstiga kuid eelistatuks on jäänud esimene. Samuti oleme proovinud tomateid/tomatikastet/ketšupit välja jätta täidisest aga siis pole see enam see ja maitse kaotab päris palju. Seekord siis oma aia esimesed suvikõrvitsad ahjus.
Ära kasutasin:
1 suure ja 3 väikest suvikõrvitsat
1 suure sibula
u 400 gr hakkliha
1 paprika
8 kirsstomatit
soola veidi,pipart,paprikat
ketšupit üks suur sorts pudelist(olin laisk ..)
veidi õli hakkliha praadimiseks
Suvikõrvitasd loputasin ära,lõikasin pikuti pooleks ja uuristasin selle osa välja kus seemened ja neid ümbritsev pehmem sisu on - hakkisin selle. Pannil praadisin sibula, hakkliha, maitsestasin soola,pipraga ning lisasin väikseks tükeldatud paprikaja kõige viimasena tükeldatud suvikõrvitsa sisu , ketšupi .Lasin kõigel veel korra podisema hakata. Suvikõrvitsatele olin enne veidi soola raputanud - nüüd kuivatasin ära vee mis oli välja imbunud. Panin poolikud ahjuplaadile nii, et kõik enam-vähem paigal püsisid otse ja täitsin hakklihaseguga. Ahju lükkasin u 30-40 minutiks 180 kraadise pöördõhuga(tavaline ahi 200 kraadi)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar