29 juuli, 2008

Singitäidisega pommurullid

Baklažaan ehk pommu. Minu jaoks kehtib siiski alati see esimene nimetus.. Meie kööki leiab tee üsna tihti, vist isegi tihedamini kui suvikõrvits. Tehemisviise on erinevaid aga lemmikuks on jäänud moussaka ning nüüd vist ka see variant. Retsept on võetud Nami-namist.

Retsept:


2 baklazaani
250 g külmutatud spinatit
1 sibul
1 küüs küüslauguküüs
200 g suitsutatud kalkuni- või tavalist sinki
1 spl võid
noaotsatäis musta pipart
1 tl soola
5 dl juustukastet
Valmistamine:

Sulata külmutatud lehtspinat ja suru kuivaks. Koori sibul ja küüslauk ning lõika viiludeks. Lõika sink ribadeks. Lõika pommud pikkupidi umbes 12 viiludeks ning pruunista teflonpannil väheses võis. Tõsta pannilt kõrvale.Prae sibul ja küüslauk samuti väheses võis, lisa spinat ja sink. Kuumuta paar minutit, maitsesta soola ja pipraga. Jaota segu pommuviiludele ning keera need rulli. Laota pommurullid ahjuvormi ja kalla peale juustukaste. Gratineeri 250-kraadise ahju ülaosas umbes 10 minutit. Serveeri kuskussiga.
Minu mugandused - muudatused- tähelepanekud:
  • singiks oli suitsuliha mis ju põhimõtteliselt sama- sobis meile väga hästi.
  • praadimisel kasutasin või asemel oliiviõli.
  • spinatit kuivaks ei surunud - ja minu meelest oli hea nii.
  • baklazaanist tuli viile 10. Mugavam on keerata suurematesse viiludesse st pikematesse siis.
  • juustukastmeks tegin tavalise valge kastme millele lisasin u 50 gr parmesani . Lisaks puistasin riivitud parmesani ka rullidele.
  • kuskussiga ei serveerinud ja minu teise poole arvates oleks liiga "läägeks" läinud. Aga kõik on maitse asi. Meil oli ameerika grillribi kõrvaseks :) Samas sobiks ka täitsa iseseiva roana serveerida.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...