Selle toiduga on nii, et ükskõik kuipalju ma seda ka ei teeks ikka saab samal õhtul otsa..
Mu teine pool kunagi mainis, et tal kodus tehti kaalikast, lihast ja riisist midagi. Aga mis ja kuidas see täpselt toimus - sellest ei sõnagi. Eks ma siis katsetasin - välja tuli see katsetus ja ära söödi ning isegi kiideti(kiitused ei tule eriti kergelt meil ... :) ) . Kunagi hiljem küll mainiti, et neil ikka keedeti kaalikat(etteruttavalt - mina praen-hautan). Mina olen jäänud oma valmistusviisile kindlaks ja tundub et see on omaks võetud..
Kogused on umbes, sest sõltub kui palju soov teha on.
Enamasti võtan :
1 keskmise kaalika
u 200 gr suitsuliha(võib rahulikult see rasvasem olla sest siis ei vaja praadimiseks õli eriti)
2,5 dl riisi(toores ikka)
1 sibula
1-2 aedvilja puljongikuubikut
Kaalika koorin ja riivin võimalikult jämeda riiviga. Riisi panen keema . Keeduveele lisan soola ikka ka, sest muidu on riis maitsetu. Suitsuliha tükeldan kuubikuteks(serveerimiseks võib ju mõned väiksemad ribad praadida ja hiljem kõrvale tõsta) . Kui rasvasemad lihakuubikud panna külma panni peale(u 1-2 spl õli ikka ka pannile) ja siis lasta pannil soojaks minna tuleb minu meelest rohkem rasva välja(ma ei tea kas see ka õige on aga mulle tundub nii). Kui liha on kuumaks läinud panna pannile ka hakitud mugulsibul. Kui liha on läbi praadinud ja sibul klaasistunud lisada pannile riivitud kaalikas. Nüüd segada kõike hoolikalt, sest kaalika maitse muutub mõnusamaks kui saab suitsuliharasvaga kokku. Kui kaalikas muudab oma värvi pannil lisada 1/2 -1/4 klaasi kaupa vett ja hautada kaalikat(puljongikuubikut lisada maitse järgi - lihtsalt sool ei anna kahjuks seda mõnusat maitset vaid jätab tuimaks). Samal ajal on riis keenud ja saab valmis- riis sõelale ja lasta nõrguda ning lisada kaalikale panni peale ning segada omavahel läbi. Hea kui riis vajaks ka veel paari minutit haudumist, sest siis tõmbab ta kaalika-suitsuliha maitset endasse.
Serveerimisel lisame värskelt jahvatatud pipart veidi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar