03 august, 2008

Väikesed kukeseenepirukad

Seenepirukad on alati head. Aga eriti head on nad siis kui on tehtud esimestest seentest või kui kasutatakse oma lemmkuid.


Retsept siis järgmine:

100 gr margariini
2 1/2 dl jahu
1 muna
soola noaotsaga

Täidiseks läks:

u 200 gr kukeseeni
1 sibul
u 100 gr suitsuliha
200 ml vahukoort
u 1 dl hapukoort
2 muna


Taigna kogus on sobiv 26-29cm läbimõõduga vormi jaoks. Kuna mina tegin 6 tartaletivormi siis korrutasin taignakogused kahega. Segasin kõik ained kokku ja panin 30 minutiks külma.

Samal ajal hakkisin sibula, tükeldasin seened ja suitsuliha. Pannile u 1spl õli ja suitsuliha. Kui liha veidi praadinud lisasin sibula ja lasin "klaasistuda" ning lisasin seened. Praadisin niikaua kuni vedeli aurustunud oli, maitsestasin soola ja jahvatatud pipraga. Määrisin vormid vähese võiga ning surusin taigna vorm põhja ja seintele, jaotasin täidise taignale. Kloppisin munad lahti, lisasin vahukoore, hapukoore ja värskelt jahvatatud musta pipart,soola ning valasin vormidesse. Küpsetasin 180 kraadises pöördõhuga(200 pöörõhuta) ahjus kuni täidis muutus kuldseks ja oli hüübinud.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...