Seekord siis veidi tesistsugune purukook. Kui korralikult jahtunud on ja 24 tundi pärast küpsetamist süüa siis on päris hea. Selle koogi kohta võib öelda, et tüüpiline sakslaste kook. Nemad kiidavad selliseid kooke väga - minu jaoks veidi liiga magus(leigena süües). Ja veel, jahtunud peab see kook olema, sest muidu valgub laiali :) Puru on mõnudega krõbe - see oli selle koogi juures parim(lõigata polnud aga üldse hea)! Pilt tehtud leigest koogist ..
Retsept siis selline:
u 750 ml kirsse või 720 ml kirsikompott(mida rohkem kirsse seda mõnusam tegelikult)
1 pakend vaniljepudingit (ikka see keedetav, nt RUF)
240 gr suhkrut+ 40 gr suhkrut pudingisse
400 gr jahu
u 3 tl vanillisuhkrut
1 väike tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
1 suur muna(või 2 väikest - originaalis 2 munakollast hoopis)
250 gr võid
250 gr võid
kaunistuseks 1 tl tuhksuhkrut
Värsketel kirssidel kivid eemaldada ja see vähene mahl kokku koguda ning võtta vett ni,i et kokku saaks 450 ml vedelikku.
Võtta tass ja pudingupulber suhkru , 6 spl vedelikuga segada(vedelik võtta sellest väljamõõdetud vedelikust).
Potis välja mõõdetud kogus vett keema ajada, lisada kirsid ja keeta niikaua kuni vedelik on parjalt punane(5-10 minutit).
Segada juurde vees lahustunud pudingupulber ja lasta keema.
Pott võtta pliidilt(segada juurde vanillisuhkur) ja lasta jahtuda, aeg-ajalt segades.
Sama jutt kehtib ka kompotikirsse kasutades aga selle vahega, et kompotikirsse ei tule keeta - panna lihtsalt koogile ja vedelikukoguse saab enamikus kompotivedelikust.
Koogi jaoks segada kokku kõik ülejäänud ained, väljaarvatud tuhksuhkur.
Mugav on tainas teha valmis mikseri taignakonksudega.2/3 purust vormi põhja ja äärtele, sinna peale kirsipuding koos kirssidega ja ülejäänid 1/3 purust kõige peale.
Põhjaks ja servaks läinud puru võiks kokku suruda.küpsetada 175 kraadises pöördõhuga ashjus 35-40 minutit. Ilma pöördõhuta 200 kraadises ahjus sama aeg.
Serveerides võib aga ei pea juurde pakkuma vahukoort(ise ei tenud seda ja tegelikkuses ei teeksi aga võib kui soovi on..)
Koogi peal olevad kirsid on lisaks ettenähtud kirssidele ja pandud eraldi puru peale.
Kook on tehtud 26cm läbimõõduga vormis. Parem oleks kasutada 29cm läbimõõduga vormi sama koguse taignaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar