See on supp mida olen vihanud lapspõlvest alates/saati. Keedetud kana on olnud ..... vastik(mälestused kunagisest Kuriilidele lennust)!
Aga nüüd, umbes pool aastat tagasi avastasin, et kui kasutada grillkana siis kõlbab täitsa teha seda suppi.
Mulle meeldib teha klimpe hapukoorega. Kuidagi pehmemad ja sametisemad jäävad.
Kogused on suhtelised, sest sõltuvad sellest kui palju on sööjaid ja kui paksu suppi armastatakse süüa. Teen 3l potiga ja sina läheb siis:
2-3 kesmist porgandit
3-4 kartulit (keskmist või väiksemat)
1 sibul või 1/2 porru valgest osast ning osa ka rohelisest
2 kanakintsu +grillkana kondid(liha olen tavaliselt eelneval päeval kas võileibade,piruka või salatina kasutanud)
klimpide jaoks läheb :
1 muna
korralik törts hapukoort ... vahemikus 0,5-1 dl
soola
hakitud maitserohelist - tilli ja peterselli ohtralt
jahu niipalju et klimbi taigen oleks paksem kui hapukoor (mida paksem tainas seda tugevamad klimbid)
Kana panen keema u 1,5 l veega keema. Lasen u 1h keea/haududa, lisan millalgi ka soola ja paar tervet pipratera. Teen valmis klimbitaigna. Võtan liha ja kondid välja ning panen tükeldatud porgandi keema. Kui on u 10 minutit keenud lisan sibula ja kartulikuubikud. Samal ajal eemaldan kitsuliha ja hakin peenemaks ning panen tagasi supi sisse. Kui supp tundub liiga paks panen vett juurde. Lasen uuesti keema tõusta ja hakkan teelusikaga klimpe supi sisse panema. Lusikat hoian enne veidi aega kuumas vees st suppotis - siis ei võta klimbitainast niihästi külge. Igakord klimpi supi sisse lastes kastan lusika vedeliku sisse, nii tuleb klimp paremini lusikast välja ja jääb ilusa kujuga. Teelusikat kasutan sellepärast, et siis on mõnusalt väiksed klimbid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar