Lehed

09 september, 2007

Kohupiima-porgandivorm

Selle vormiroa tegemisel on kaks võimalust: kas keeta porgand enne ära või panna toorelt. Maitse muutub vasatvalt sellele kuidas porgandid on lisatud. Ise eelistan(ikka maitsestatud vees) keedetud porgandeid. Toore porgandiga tegemisel oleks arukam veidi madalam temperatuur valida ja pikemalt hoida. Sobib taimetoitlasele lõunasöögiks aga samas ka lihtsalt magustoiduks(siis peaks olema veidi rohkem suhkrut pandud).

500 gr kohupiima(teraline sobib paremini)
300 gr porgandeid
50 gr sula võid
2 muna
0,5 kl piima
suhkrut, soola
muskaatpähklit(jahvatatud)

Kõik toiduained segada, maitsestada ja kallata võiatud vormi.Muna lahti kloppida ja piimaga segada siis. Peale puistata riivsaia ja väikseid võitükikesi. Küpsetada 200 kraadi juures 30 minutit. Serveerida hapukoorega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...