30 september, 2007

Sokolaadikook/tort

See on üks mõnusamaid kooke mida kõik on siiani hea meelega söönud. Aga ettevaatust ! kaloreid on rohkem kui üks inimene taluda suudab:))



100 gr Bitteri sokolaadi(150 gr tumedat sokolaadi)
125 gr võid
2,5 dl suhkrut
4 muna
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1,5 dl aprikoosi marmelaadi

Kreem:
I variant
150 gr tumedat sokolaadi
50 gr võid
(50-100 gr valget sokolaadi)

II variant
200-250 ml vahukoort vahustatult
vaniljepuding

Soojenda ahi 175 kraadini. Sulata sokolaad kas vesivannil või mikros vedelaks ning lase veidi jahtuda. Vahusta taignakausis või suhkruga. Või võiks olla ikka päris mitu tundi varem toasoojas st päris pehme või on parim. Kui või on suhkruga vahus lisa ükshaaval vahustades munad. Vahusta taigen ühtlaseks. Lisa vedel sokolaad ja sega korralikult läbi. Sega jahu ja küpsetuspulber ühtlaseks ning lisa ülejäänud taignale. Vala taigen vormi. Küpseta 35 minuti 175 kraadises ahjus(soovitav pöördõhk). Kui kasutada 24/26 läbimõõduga vormi on küpsemisaeg 35 minutit kui väiksem vorm siis kuni 1h(proovi enne tiku või noa otsaga,et kook seest vedel ei oleks). Lase küpsenud koogil veidi jahtuda ja lõika siis kook keskelt pooleks ning pane vahele aprikoosimoos(ja teine pool koogist tagasi peale). Ja koogi panen alusele siis tagurpidi ehk pealmine pool alla ja alumine pool üles - siis jääb pealt sile ja tasane kook:)

Kreem: Sulata sokolaad ja või ning sega korralikult, määri koogile ja ka külgedele. Hoia serveerimiseni jahedas. Kui kasutad ka valget sokolaadi siis sulata veevannil(aga mitte otseselt keeva vee sees). .Valge sokolaad jääb ka peale sulatamist paks, seega on suht ebameeldiv sellest rõngaid koogile teha. Mõnest kohast jääb paks ja mõnest kohast peenem. Pallikesed on tehtud u poolest valgest sokolaadist(sellest mis retseptis antud) ja purustatud mandlilaastudest (1-2 spl)
Kui teha vahukoorest ja vaniljepudingust siis ise olen ka pudingu ise teinud(keetnud). Kasutan RUF vaniljepudingut ja teen rohkem st osa saavad lapsed magustoiduna ära süüa. Ise vajan u 250 ml valmis vaniljepudingut ja väike pakk vahustatud vahukoort. Segan need omavahel kokku ja katan koogi küljed ja pealse.

Mõnusat maiustamist!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga kaunis ja kindlasti ka väga hea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...