09 september, 2007

Õuna-kaerahelbe magustoit

See magustoit sobib pere pisematele ka õhtusöögiks. Serveerida on seda hea külma piimaga või pidulikumal puhul ka vahukoorega.
Koguseid on raske anda, sest sõltub see ju sööjate arvust.Meie 4 aastane ja 2 aastane söövad õhtusöögiks ära järgneva koguse:

2 suurt haput õuna
4 dl kaerahelbeid(eelistan Nordicu omasid aga siin võiks poolitada need Heleni kaerahelvestega)
50- 100 gr võid/margariini(helbed peaksid saama kergelt rasvaseks aga mitte läikima rasvast)
u 4 spl suhkrut (võib panna ka demerera või muscovada suhkrut)
kaneeli

Õunad puhastada ja tükeldada ning segada kaneeli -suhkruseguga(minul on valmis tehtud segu). Pärast kaneeli-suhkruseguga segamist äunad rasvainega määritud vormi panna.
Või kuumutada pannil lisada helbed ja kergelt läbi kuumutada, lisada retseptis antud kogus suhkrut ning kergelt röstida.
Röstitud helbed õuntele panna.Vormi võib raputada -siis segunevad õunatükid ja helbed omavahel, muidu jäävad õunad-helbed kihiti.(Algupärane retsept ongi kihilisena tehtud:) ) .Ahjus võiks 200 kraadi juures lasta küpseda u 20 minutit või kuni pealt hakkab värvi muutma(oluline on, et õunad läbi küpseks).
Pildid on tehtud esimesel korral kui katsetasin koguseid(2 keskmist õuna ja 3 dl helbeid, peotäis rosinaid). See kogus jäi väikseks st lapsed oleks rohkem söönud. Lisada võib, et kindlasti peavad olema hapukad õunad, sest magus jätab lääge maitse ja see pole enam nii hea.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...