Lehed

02 september, 2007

Õuna-kohupiimakook

Taigen:
400 gr jahu
200 gr suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
150 gr võid
1 muna
120 gr hapukoort

Täidis:
5-6 õuna
50 gr muscovada suhkrut(aga võib ka fariinsuhkruga)
1 tl kaneeli
u 500 gr kohupiima
120 gr hapukoort
50 gr suhkrut
1 pakk vaniljepudingu pulbrit(RUF)
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
1 sidrun (riivitud koor ja mahl)

Segasin kausis jahu, suhkuru, küpsetuspulberi ja vaniljesuhkuru. Lisasin sulatatud või ja segasin ühtlaseks. Tõstsin kolmandiku taignast kõrvale, ülejäänu hulka segasin muna ja hapukoore. Surusin küpsetusplaadi põhja ja äärtele taigna. Enne taigna tegemist puhastasin ja koorisin õunad ning lõikasin õhukesteks viiludeks. Segasin hulka muscovadasuhkru ja kaneeli ning jätsin seisma. Teises kausis segasin kohupiima suhkru, vaniljepudingu pulbri ja munadega. Maitsestasin sidrunikoore ja –mahlaga ning vaniljesuhkruga. Lõpuks katsin taigna õunaviiludega ja valasin peale kohupiimamassi. Kõige lõpuks puistasin peale kõrvalepandud taignapuru. Küpseta 200 C juures 35-45 min, kuni kook on kuldpruun ja krõbe.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...