Kunagi ammu oli Kaubamaja poolt väljaantud ajakirjas väga hea kasuka retsept. Leidsin selle üles ja panen ka siia kirja.
300 gr soolaheeringat
2 suurt (salati) sibulat
8 keedetud kartulit
500 gr keedetud porgandit
5-7 marineeritud kurki
5 keedetud muna
500 gr keedetud peeti
Kaste:
300 ml majoneesi
300 ml hapukoort
1 tl sinepit(Põltsamaa)
1 tl suhkrut
1,5 tl soola
1/2 tl pipart
Kaunistuseks 1 keedetud muna
Haki heeringfilee, marineeritud kurgid ja sibulad väikesteks tükkideks. Riivi suure riiviga kõik ülejäänud ained.Lao suurde klaaskaussi õhukesed kihid : kartul, kurk, porgand, muna, sibul, peet ja heeringas. Sega kokku kaste ja vala pool sellest salatile. Lao uuesti kõik kihid nii, et peale tekiks väike kuhi ja viimaseks kihiks jääks peet.Vala üle järelejäänud kastmega. Kata kilega ja pane järgmise päevani või vähemalt paariks tunniks külma. Serveerides kaunista peenestatud keedumunaga.
1 kommentaar:
Aitahh retsepti jagamise eest!
Vaga maitsev sai.
Panin selle ylese ka omaklbi.net foorumisse viitega su blogile.
Kasukas.
Postita kommentaar