01 november, 2007

Kohupiim apelsinide ja röstitud kaerahelvestega

Meie pere pisikestele põngerjatele võib alati pakkuda kohupiimast tehtud magustoite. Mõnikord on need magustoiduks, teinekord aga õhtuooteks. Erinevaid kombinatsioone on päris mitu. Üks vanemaid on seekordne retsept.


Vaja läheb aineid vastavalt sööjate arvule ja vastavalt soovile.Ise tegin järgnevate kogustega:


500 gr kohupiima(kasutan enamasti Tere vaniljekohupiima)


hapukoort - niipalju et kohupiimast saaks mõnus mass.


3 apelsini


u 100 gr kaerahelbeid


50 gr võid helveste röstimiseks


1 spl suhkrut rüstimise juurde.


kaerahelbed tuleb röstida mõnusalt krõbedaks aga samas ei tohi ära kõrbeda. Apelsinid koorida ja tükeldada väikesteks kuubikuteks. Tekkiva mahla võib segada kohupiima hulka!


Röstitud helbed, apelsinitükid ja kohupiim kihiti panna läbipaistvatesse magustoidupokaalidesse/ kaussidesse (ilusam serveerida).


Aga kui taani talutüdruku tegemisel on hea kui magustoit saab seista enne siis selle magustoidu puhul oleks hea kui ained pannakse kihiti hetk enne serveerimist. Mõnus on süüa kui helbed on krõmpsud! .... ligunenud helbed ei ole isuäratavad:(

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...