12 november, 2007

Saiakesed pärmitaignast(tw pärmitaigen)

kohupiimakorbid


500 gr jahu
250 ml vett
1 muna
3 spl suhkrut
1 tl soola
25 gr pärmi
2-3 sp õli(aga paneme u 0,5dl)

Kõik peale jahu segada omavahel, st leige/soe vesi ja toasoe pärm lahustada, lisada suhkur, sool ja toasoe muna ning viimasena õli.
 Lõpuks segada omavahel jahu ja vedelik kausis.
 Kaan peale ja mõni minut kloppida ning kauss leigesse vette panna(enne veel õhk välja lasta). Kaane lööb pealt ära 20-30 minuti jooksul(sõltub vee soojusest) .
 Hea oleks korra taigen alla vajutada ja veelkord kerkida lasta(u 10 minutit). Vormida saiakesed nii nagu soovi on ... kaneelisaiakesi , viineripirukaid, juustu-viineripirukaid, kreemisaiad jne
Ise tegin 20 juustu-viineripirukat ja lugematu arv mini kaneelisaiu.
Viinerid lõikasin pikuti neljaks ja juustust lõikasin sama pikad kangid. Taigna laius peaks olema veidi laiem kui viineri/juustkangi pikkus.
Kaneelisaiakestele ei pea panema võid st on mõnus ka ainult siis kui puistata kaneeli-suhkru segu peale.
Küpsetasin 200 kraadises pöördõhuga ahjus niikaua kuni võtsid ilusa jume :)



kreemisaiad

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...