Lehed

24 november, 2007

Punase kapsa hautis

See on toit mida sööb isegi inimene kes muidu kapsast keedetud/hautatud kujul eriti ei söö. Meil kuulub see toit jõuluprae juurde(tavalist hapukapsast asendab).



1 punane peakapsas ca.600-1000gr
2 õuna(soovitavalt hapukamat)
1-2 keskmist sibulat
75 gr läbikasvanud sealiha(olen kasutanud maks ja mooritsa peekonit terve pakendi)
1spl võid
1 sidruni mahl
2 dl poolkuiva punast veini
2 nelgitera
1 spl suhkrut
2 spl vett
3-4 spl punase veini äädikat
musta värskelt jahvatatud pipart, soola



Välimised lehed kapsal eemaldada ja pea neljaks lõigata. Kapsas viilutada/riivida riiviga peenteks ribadeks, loputada sõelaga ja lasta nõrguda. Ja sidrunimahlaga piserdada. Sibulad koorida ja hakkida, samuti liha tükeldada. Lihakuubikud ja sibul kuldpruuniks praadida võis, lisada kapsas ja viilutatud õunad(sama riiviga millega kapsas riivitud). Juurde kallata vein ja järgi jäänud sidruni mahl, samuti nelk. Segada läbi ja lasta veidi pannil kuumeneda kõigel koos. Kallata Ultra Plus nõusse ja panna ahju 200C 30 min ja siis välja lülitada. Lasta olla u 2h. Suhkru ja vee segu kergelt karamelliseerida ja siis lisada äädikas. Kui kapsas valmis siis lisada suhkru-äädika vedelik ja maitsestada pipra ja soolaga.
Hea oleks kapsas valmis teha paar päeva varem, et siis õigel hetkel soojendada( soojendades läheb maitse paremaks).

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...