06 oktoober, 2009

Rummine õunakook

Vahepeal tüütasid õunakoogid juba ära ja sai hakatud tegema ploomidest kõike võimalikku.
Ära sai katsetatud ka värsked viigimarjad .. aga ei ole sattunud nii headele kui eelmsiel sügisel ja seetõttu pole ka siia retsepte pannud.
Ja nüüd olen taas õunakooke avastamas ..

rummine õunakook

Seekord tegin koogi valmis ja panin ahju ning siis avastasin, et rasvainet ei pannudki üldse - kontollisin ja avastasin, et seal tõesti ei käi midagi.
Retsepti muutsin koguste muutmisega ja rummiessentsi lisamisega , algselt retsept Vanaema õunakook Ida Savi raamatust Saiad, pirukad, koogid, tordid, küpsised.
700-800 gr õunu
3 muna
200 suhkrut
veidi soola
1,5 kl keefiri
u 220 gr jahu
1 tl söögisoodat
pool pudelikest rummi essentsi
Vormi määrimiseks võid, riivsaia.
Õunad koorisin, tükeldasin mitte just kõige väiksemaks(antonovkaid kasutades võiks väiksemad olla). Munad vahustasin suhkruga mõnusaks valkjaks kreemiks, lisasin keefiri ja jahuga segatud sooda ning õunatükid.
Valasin taina võitatud silikoonvormi(läbimõõt vormil 26) , puistasin peale veidi kaneeli ja küpsetasin 180 kraadises
pöördõhuga ahjus 30-40 minutit.
Serveerisin tuhksuhkruga üle puistatuna.
Hea oli, meeldis see rummine maitse ja kindlalt läheb uuesti tegemisele.




... järg 17.10.09

Täna siis panin tumedat rummi ja õunatükid olid väiksemad.
Väiksemad õunatükid on  paremad. Rummiga oli kuidagi lahedam, essents jätab tugevama maitse, võimalik ei pannud piisavalt palju .. :D. Eelistan siiski essentsi järgmisel korral.
Rummi lisades võib täiendavat jahukogust vaja minna (u 1-2 kuhjaga spl)

1 kommentaar:

Zoozi ütles ...

Meile rummiessentsi lisamine meeldis,kuigi see kook on ilma ka hea:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...