03 oktoober, 2007

täidetud hakklihavorm

No ei saa, olen täielikult vormide lainel. See juhtub minuga igal sügisel ja kestab nii nädal-kaks.
Kunagi kui koolis kokkamist õppisime, olime jaotatud gruppideks ja üks grupp tegi seda vormi .... mmmmmm ...minu jaoks parim. Siia kõrvale võib pakkuda keedetud kartulit aga ei pea... piisab ka valgest kastmest.

Koostisained:
1 kg hakkliha
400 gr kartulit
2-3 muna(suuri 2, päris pisikesi isegi 4)

Täidis:
120 gr herneid(külmutatud segu sobib suurepäraselt)
60 gr porgandit(tükeldatud kuubikuteks ikka)
80 gr lillkapsast
20 gr võid

Hakkmass segada : hakkliha, muna, kartul(peenelt riivitud-toores),maitseained ja sool.Hakklihaga vooderdada leivavormi seinad 1 cm paksuselt, täita juurviljaga(võiks enne vähese võiga passeerida pannil) ja katta hakklihaga.
NB hakkmassi külgede ja pealse servad tuleb hästi kokku suruda, sest muidu lööb lahti ja siis ei ole enam ilus ja ka vormist väljavõtmine on raskendatud.

Vorm katta fooliumiga ja küpsetada 200-170 kraadi juures 1 tund, 20 minutit sellest 200 kraadi juures ja ülejäänud aeg 170 kraadi juures. Vormist tuleb välja võtta üsna kuumalt. Ja ettevaatlik tasub ka olla, sest vedelikku on hakklihast päris palju välja tulnud.

Sellest kogusest saaks söönuks u 7 inimest (kui ka veidi kartulit ning kerget kastet juurde pakkuda). 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...