22 oktoober, 2007

Seljanka

Selle supiga on minul omad arusaamad. Näiteks peab olema supis kindlalt suitsuvorst ja viiner, hea kui oleks veel mingit liha. Kodus tehtud seljankas peab olema ka kartul(kuigi tegelikkuses seda ei peaks panema). Kui seda teen siis kogustest ei oska rääkida. Nüüd tegin supi üheks söögikorraks(kuigi soojendades muutub supp paremaks) ja kogused olid umbes sellised:

2 keskmist sibulat
1 väike tops tomatipastat
2 hapukurki
5 viinerit
u 10 cm pikkune jupp suitsuvorsti
4 grillvorsti(sattusid külmkapis olema)
3 keskmist kartulit


Sibul koorida ja tükeldada/hakkida , praadida kuldkollaseks ja lisada tomatipasta. See peab ikka pasta olema(mitte tomatipüree/kaste/ketshup).Pasta koos sibulaga läbi praadida u 10 minutit(pildil) st hakkab muutuma tumedamaks ja lõhn tekib (selline iseloomulik). Lisada tükeldatud hapukurk ning praadida veel u 5-10 minutit - olen veidi kurgi vedelikku pannud ka lisaks. Kartulid keedan eraldi potis, sest hapus vedelikus ei taha nad hästi pehmeks keeda. Tomatipasta- kurgi segule lisan lõpuks kuuma vee u 1,5 l ja lasen uuesti keema tõusta ning keeda 5 minutit. Lisan kõikvõimalikud lihatooted ja lasen u 10-15 minutit keeda. Poole aja pealt lisan ka valmis kartulikuubikud.

Kui tahtmist on siis lisada võib(aga ei pea ) oliive.
Kindlasti sobib sidrunimahla veidi panna(aga siis ikka värske sidruni oma)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...