22 oktoober, 2007

Uppunud aprikoosid


125 gr võid
125 gr suhkrut
1 väike pudel sidruniaroomi(sidruniessents)
1 muna
2 munakollast
100 gr jahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
50 gr jahvatatud mandleid(teevad koogii kuivaks- seega võiks vähem panna)
2 munavalget
võid vormi jaoks (kui ei kasuta silikoonvormi)

Kate:
1 suur purk aprikoose
50 gr mandlilaaste(tegelikkuses piisab sellest mis jääb sõrmeotste vahele)
tuhksuhkrut


Või suhkruga vahustada, lisada sidruniaroom, muna ja munakollased. Jahu küpsetuspulbriga segada ning eelnevale massile lisada ja ühtlaseks massiks segada. Munavalged vahustada ja viimasena taignale lisada.Vorm määrida rasvainega ja taigen sisse kallata. Aprikoosi poolikud hästi nõrutada ja siis kergelt taignasse vajutada.Kooki ettekuumutatud ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit küpsetada. 10 minutit enne koogi ahjust väljavõtmist raputada koogile mandlilaaste. Kooki 10 minutit vormis jahtuda lasta, siis vormist välja võtta ja täielikult jahtuda lasta.Enne serveerimist tuhksuhkruga üle puistata.
Kogused on 22cm läbimõõduga koogivormile. Kui teha suuremas vormis(nagu mina) siis jääb kook madalam ja küpsetusaeg veidi lühem- muidu läheb veidi liiga pruuniks ja kuvab kook ära(nagu minul)

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...