24 oktoober, 2007

Plov

Plovi tegemine on jälle üks mõnus ja mugav söögitegemise kord. Teen tavaliselt siis kui aega süüa teha ei ole ..... kasutan UltraPlus ahjupotti .



Kokku segan siis:


1 kl riisi
3-3,5 kl vett
u 300 gr looma- või lambliha(kõhuäär sobib ideaalselt)
1 keskmine porgand
1 väike pakk tomatipüreed
1 keskmine sibul
2-4 küüslauguküünt
peotäis rosinaid
pipart,soola



Lihakuubikud praen läbi ja lisan porganditükid mis ka läbi praen. Lisan hakitud sibula ja küüslaugu ,maitsestan pipra ja soolaga. Ootan kuni ka sibul ja küüslauk on läbi praetud ning lisan tomatipüree - kuumutan. Lõpuks lisan ka kuuma vee ja lasen keema tõusta. Ultraplusis segan omavahel rosinad ja riisi ning kallan pannilt kõik ülejäänu riisi-rosina segule. Panen kaane potile peale ja lükkan ahju, ahju temperatuur 200 kraadi. Ahju lülitan välja u 20-30 minuti pärast ja pott jääb ahju u 2 h(või kauemaks st võtan välja siis kui sööma hakkame).
Viimati tegin toidu valmis õhtul kell 20.00 ja järgmisel hommikul kell 6.30 oli see veel mõnsalt soe!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...