20 juuli, 2009

Karusmarja-aprikoosikook beseega



Midagi teistsugust, midagi magusat ent ometigi hapukat ,ehk isegi kergelt mõrkjat

Eelmisel aastal sai proovitud tikrite -valge šokolaadi kooslust, hea oli.

Sel aastal ei suutnud oodata millal tikrid lõpuks valmis saavad, käisin viimased kaks nädalat kontrollimas - et kas juba saab ..




Põhi:

250 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
noa otsaga soola
2 muna
1 sidruni riivitud koor
125 gr suhkrut
125 gr võid
3-4 spl piima
vormi jaoks võid ja riivsaia



Kate:

220 gr rohelisi tikreid
220 gr aprikoose(tooreid st värskeid)


Beseemassile:

2 munavalget
1 tl sidrunimahla
150 gr suhkrut
100 gr kookoshelbeid
1 spl jahu



Kaunistuseks:

50 gr sokolaadi(kasutan 70% kakaosisaldusega šokolaadi- annab tugevama maitse)



Põhja koostisained nt köögikombainis tainaks töödelda(jahu ja küpsetuspulber ikka omavahel segada eelnevalt).

Vorm(suurus 24x24cm) võiga määrida ja riivsaiaga üle puistata ning tainas vormi põhjale ja külgedele suruda .

Tikrid ja aprikoosid puhastada ja tükeldada ning taignale asetada. Küpsetada 180 kraadises pöördõhuga ahjus 20 minutit.

Samal ajal vahustada munavalged sidrunimahlaga kui vaht on kõva lisada osade kaupa suhkur ja massi edasi vahustada. Viimasena lisada jahuga segatud kookoshelbed ja ettevaatlikult munavalgevahtu segada kuni mass on ühtlane. Munavalgemass aprikoosidele -tikritele jaotad ja veel küpsetada 25 minutit samal kuumusel.

Šokolaad sulatada kui kook on peaaegu jahtunud ning kaunistada. Soovi korral puistata peale mandlilaaste/kookoshelbeid.


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...