Nii oleme igal suvel korra teinud baklažaane. Ääretult lihtne, kerge ja maitsev. Originaalretsept on pärit Vahemeremaade kokaraamatust aga olen tegemist ja koostisainete vahekordi veidi muutnud.
Vaja läheb kahe täiskavanu jaoks :
2 baklažaani
3-4 tomatit
2 keskmisest suuremat küüslauguküünt
2 keskmist sibulat
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart maitsestamiseks
soola baklažaanidele peale riputamiseks
hakitud peterselli ja pärast kaunistamiseks veel veidi
1 tomat veel enne ahju panekut tükeldatult/viilutatult
- Baklažaanid pikuti pooleks ja soola lõikepindadele ning jätta 1 h seisma
- sibul ja küüslauk tükeldada/viilutada ja praadida 2 spl oliiviõliga kuldseks/kergelt pruunikaks(u 1o minutit - ei tasu kõrgemail kuumusel seda teha)
- lisada 3-4 tükeldatud tomatit ja hautada veel 10-15 minutit , mingil hetkel enne tomatite lisamist ja haudumise ajal proovida - kui vaja lisada soola ning jahvatatud pipart
- Siis kui alustasid sibula praadimist panid ju ka ahju 180 kraadi juurde sooja ??
- veest kuivatatud baklažaanid määrida kergelt oliiviõliga(muud õlid ei anna seda õiget maitset) ja panna ahju restile küpsema 15-20 minutiks - kasutan siis pöördõhku(sama asja võiks teha ka pannil praadides aga siis oleks toit hiljem tunduvalt rasvasemžaanid peavad olema põhimõtteliselt küpsed
- küpsed baklažaanid asetada ahjuvormi ja teha pikuti sisselõige, kahe kahvliga tekitada kerge vagu kuhu saaks täidist panna
- täidetud baklažaanidele panna peale hakitud peterselli ja värske tomati tükikesi/viile ning panna ahju 25-35 minutiks
- serveerides kaunistada järgi jäänud petersellilehekestega
Üks terve baklažaan on paras portsjon iseseisva roana ühele täiskavanule - lisandeid ei ole vaja ... ausõna.
Heal juhul võiks kõrvale pakkuda ciabattat oliiviõliga või midagi sarnast ...
2 kommentaari:
Pommu-tomat-küüslauk on üks ilmatuma hea kooslus!!!
On hea!
Aga samas on retsept nii lihtne, et midagi erilist nagu ei ootaks ...
Postita kommentaar