24 juuli, 2009

Ploomikook


Mul on nõrkus ploomide vastu ..

Küpsetada tahaks ju, aga hirm saada ühte haput kooki on tihti liiga suur.

Seekord toodi meile ploome ja avaldati arvamust, et oskan niikuinii midagi küpsetada :)



Koogist - mõnus oli, parajalt hapu ja ootamatult pehme, kuigi välja nägi suhkrune ja ära kuivanud.

Maitse on teistsugune ... noh, martsipan annab üsna palju maitsest.



Põhi:

50 gr mandlimassi
50 gr suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
100 gr võid/margariini
200 gr jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 suuremat muna
1 spl mandlilikööri nt Amaretto
70 ml piima
vormi jaoks võid
Kate:

500 gr ploome(eelistatult siniseid - tumedaid)
Puru:

75 võid(sulatatud)
75 gr mandlilaaste(panin pooleks jämedate kaerahelvestega)
100 gr suhkrut
(võib panna ka 1/2 tl kaneeli)


Suhkrud martsipan ja või ühtseks kreemiks töödelda, lisada munad ükshaaval ja uuesti ühtlaseks kreemiks töödelda(hea teha köögikombainiga, aga saab ka mikseriga kui martsipan enne riivida). Lisada mandliliköör ja piim nng viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu.

Tainas panna võiga määritud vormi.

Pesta ja puhastada ploomid, lõigata 4 sektoriks iga ploom(nii kattis taigna ilusasti ära - vormi suurus 21x28 cm)

Puru jaoks või sulatada, lisada mandlilaastud ja suhkur, segada ühtlaseks puruks, jaotada ühtlaselt ploomidele ja küpsetada 180 kraadises ahjus u 45-50 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...