21 november, 2007

Sibulasupp


Sibulasupp on selline supp mida suudan süüa vaid külmal ja pimedal ajal ...... ehk ainult talvel. Maitse on mõnus ja mõnulen neid väikseid saiakuubikuid krõbistades(... kui enne serveerimist otsa saanud ei ole)
4 suurt sibulat
2 spl võid(väikese kuhjaga tahke või on antud kogus)
2 spl jahu(ikka kuhjaga)
1- 1,5 l vett
(minule meeldib lisada ka oliiviõliga köögiviljapuljongi pulbrit)
4 viilu saia
100 - 200 gr juustu(sõltub mitmest tegurist- juustu raskusest, koka lahkusest, ja sööjate juustu armastusest- ise tahaks rohkemgi panna)
  • sibul koorida ja tükeldada, praadida kuldseks-pruunikaks.
  • Lisada jahu ja hautada 2-5 minuti vahel(kõrbema ei tohi lasta minna )
  • Lisada vesi ja segada kuni jahu seguneb veega ninga lasta keeda 20 minutit.Ise kasutasin liitri vedeliku 4 inimese jaoks ja minule tundus selline supipaksus normaalne(samas retsepti järgi oleks pidanud panema veel 0,5l)
  • Originaalis peaks panema serveerimisnõu põhja saiaviilu ja sinna peale riivitud juustu ning supi peale valama. Ise panin röstitud saiakuubikud(ahjus tegin) kausikeste põhja,peale riivitud juust ning siis supp- see ei olnud parim idee(kuubikud kerkisid pinnale ja pilt ei tulnud eriti ilus). Kui sööjateks on täiskasvanud siis soovitaks hoopiski osa juustust kausikesse panna siis suppi(veidi segada ka siis) ja saiakuubikud ning juust supi peale panna serveerimisel. Ja kuubikuid võiks rohkem olla st neid võiks juurde võtta saada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Erakordselt maitsev, aga lihtne teha; teen kindlasti veel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...