Lehed

01 november, 2007

Mulgikapsad


Minu üks lemmiktoite on mulgikapsad . Nende tegemine on üsna aeganõudev tavaliselt .... aga kasutades UltraPlus ahjupotti on see üks lihtsamaid toite ja ei võtagi palju aega st ei pea passima kodus sel ajal kui kapsas haudub.


Seekord tegin sellistest kogustest:

u 500 gr hapukapsast
100 gr rasvast sealiha või lausa pekki(tavaliselt ei pane sealiha st teen kergema variandi)
4 -6 spl õli
2- 3 peotäit tangu (kogus sõltub sellest kui palju tahad neid sisse- mida rohkem seda parem(minu jaoks nii) )
soola
4-6 spl suhkrut
( sorts valget veini - võib panna kui valgeveini pudel lahti aga ei pea)
vett
Kui kasutad liha siis pane potipõhja kiht, siis kapsaid(lõikan tavaliselt väiksemaks et ei oleks nii pikad ribad). Kapsastele panen tangud ja siis uuesti kapsad. Kui teha suurema kogusega siis võiks kihiti teha tangudega aga pealmiseks kihiks peab jääma kapsakiht. Kui kõik on potis puistata peale sool, suhkur, lisada õli,soovi korral veini, vett lisada niipalju et kapsad oleks kergelt vees või veega tasa. Panen 200 kraadisesse ahju 20 minutiks ja siis lülitan ahju välja. Lasen ajahtuvas ahjus olla u 2 tundi.

Kapsad on paremad kui järgmisel päeval soojendada st kohe ahjust võttes on ka head aga kuidagi mõnusamaks muutuvad järgmiseks päevaks.


Suhkru kogust võib suureneda kui kapsad on hapud - ja magusad kapsad on isegi paremad, kuid algul harjumatud.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...