04 november, 2007

Moussaka

Pean kohe ütlema, et ei järginud retsepti täielikult ja ei kasutanud õiget vormi ...... seega ei saanud tulemus olla parim .... aga siiski oli nii hea, et minu teine pool ümises üllatusest ja naudingust esimest suutäit süües ........





Vajaminevaid aineid kirja pannes grupeerin vastavalt sellele kuidas tegemisel vaja läheb.

Vaja läheb:

2 baklazaani(orienteeruv kogus oli minul 800gr)
soola
4 spl oliiviõli(minul läks tunduvalt rohkem vaja)

3 sibulat
4 spl võid
500 gr lambahakkliha(kasutasin loomahakkliha- aga võib olla segatud 50-50 loom ja lammas)
0,5 tl kaneeli(originaalretseptis 1 tl - aga seda oleks liiga palju)
5 tomatit(asendasin tomatid omatehtud purustatud tomatite hoidisega 500 ml)
2 spl tomatipastat
1/2 kimpu siledalehelist peterselli
150 ml punast veini
suhkrut(u 2 spl), oreganot
värskelt jahvatatud pipart
soola

30 gr jahu
500 ml piima
2 muna
100 gr juustu
soola

Baklazaanid pesta ja viilutada. Puistata üle soolaga ja jätta 15 minutiks seisma. Kuivatada baklazaaniviilud ja praadida kuldpruuniks oliiviõlis(teised õlid hakkavad hiljem häirima maitset ).



Sibul hakkida peeneks, praadida kuldseks, lisada hakkliha ja praadida segades. Maitsestada pipra,soola ja kaneeliga. Kui kasutada tomateid siis need kuumast veest läbi ja koorida ära. Tomatid hakkida väikeseks ja lisada hakklihale. Samuti lisada tomatipasta, hakitud petersell, vein ja suhkur. Kõik põhjalikult läbi segada ja hautada 10-20 minutit.



Kaste jaoks või sulatada lisada jahu ja lasta paisuda(kuldseks muutub jahu) veidi. Lisada piim ja segada pidevalt kuni keema hakkamiseni. Munad kloppida lahti ja juust riivida. Keev kaste võtta pliidilt ja lasta paar minutit jahtuda. Lisada kastet pidevalt segades lahtiklopitud munad ja pool riivitud juustust.

Pooled baklazaaniviilud laduda vormi põhja, peale hakkliha ja ülejäänud baklazaaniviilud hakkliha peale panna. Kallata üle kastega(veidi kahvli või noaga torkida et kaste ka allapoole vajuks) ning peale puistata järgi jäänud riivitud juust. Küpsetada 180 kraadi juures 45 minutit.
Kirjapandud retsepti muutsin nii, et panin ka õhukesi kartuliviile(mis ei küpsenud täielikult ära) ja vormiks kasutasin liiga väikest vormi. Vorm peaks olema laia põhjaga ja eelistatult savist(nt valge glasuuriga) mitte klaasist.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...