Lehed

01 november, 2007

Kohupiima-rabarbripurukook


See on kook mida ei kiida (aga lihtsalt sellepärast, et muidu hakkavad kõik seda tegema:) )


300 gr võid/ küpsetamismargariini(kasutan viimast alati)
3 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 kl suhkrut
2 pakki kohupiima(pakki kaal siis 250 gr)
1 pakk hapukoort(500 gr pakk on siis kasutusel olnud- aga võib kohupiimaga segada ka u 400gr, siis on veidi paksem see kohupiima-muna-koore mass)
5 muna

2 kl tükeldatud rabarbreid( aga tegelikult tehakse ka hapude õunte ja muude marjadega ka või üldse ilma marjade/puuviljadeta)
vaniljesuhkrut ja suhkrut(rabarbritele puistamiseks)


Valmistada puru ja segada valmis ka kohupiimamass.

2/3 purust suure plaadi põhjale ja kergelt kokku vajutada , sinna peale kohupiima-hapukoore-muna segu ja siis rabarbrid kohupiimamassile ning lõpuks järgijäänud puru peale raputada. Küpsetada 200 kraadises pöördõhuga ahjus kuni pealt kuldne ja mõned kuldpruunid kohad(puru tükid)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tere, väga ahvatlev:)
sooviks kohe proovida, aga kahjuks ei tea ma palju on pakk kohupiima ega pakk hapukoort ..st. ei mäleta kuna eestist mitu aastat eemal. oleksin tänulik kui neid koguseid kuidagi grammidesse organisserida saaks.

tuulealleaa ütles ...

suur suur tänu koguste eest! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...