12 november, 2007

Biskviittaigen

Olen omale välja kirjutanud 4 biskviiditaigna retsepti. Aga enamasti kasutan just seda, sest see ei ole kordagi alt vedanud st kerkib alati ja on õhuline.









4 muna
125 gr suhkrut
1 pakk vaniljesuhkrut(u 3 triiki täis tl )
soola veidi
80 gr jahu
40 gr kartulitärklist
noaotsatäis küpsetuspulbrit

Munakollased ja munavalged eraldada. Valge kõvaks vahuks vahustada. Kollastele lisada 4 spl külma vett, suhkur,vaniljesuhkur ja sool ning kõik kõvaks vahuks vahustada(võtab üsna palju aega, kusjuures esimese hooga muutub kõik ehmatavalt vedelaks). Jahu, küpsetuspulber ja tärklis segada omavahel. Munavalgevaht lisada kollasevahule ja ettevaatlikult segada omavahel, lisada jahu ja segada kõik ühtlaseks taignaks.Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Küpsetada eelnevalt kuumutatud ahjus 200 kraadi juures 8-10 minutit(õpetus käib siis rullbiskviidi tegemise kohta). Samast taignast saab ka tordipõhja teha aga siis läheb küpsemisega veidi rohkem aega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...