Lehed

15 oktoober, 2007

Porgandikook




5 muna
3 dl suhkrut
4 keskmist porgandit, mitte vähem -pigem rohkem
1,5 dl õli
1 väike purk konservananassi(250 gr)
1 dl rosinaid või hakitud kuivatatud aprikoose
1 dl kookoshelbeid
2 dl hakitud pähkleid
2-3 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1 tl jahvatatud ingveri
1 apelsini riivitud koor(kasutan RUF apelsinisuhkrut)
2 tl vaniljesuhkrut
pisut soola
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit+1 tl söögisoodat

Kate:
1,5 karpi maitsestamata toorjuustu(300 gr)
1 dl tuhksuhkrut
1 sidruni mahl
lisasin kaunistuseks kaks peotäit pähkleid, mis lõikasin noaga väiksemaks(ehk hakkisin)

Riivi porgand peenelt.
Sega omavahel jahu ja kergitusained.
Klopi munad suhkruga lahti aga ära vahusta.Lisa õli, sega hulka maitseained, seeärel lisa ülejäänud toiduained.
Vala suhteliselt vedel taigen kas rasvaga hõõrutud vormi või kasuta küpsetuspaberit.


Küpseta 175 kraadises ahjus u 40 minutit.Pöördõhuga oli ahju temperatuuriks u 160 kraadi ja aeg 40 minutit.
Jahuta - kook läheb seistes paremaks(aga eriti kaua ei õnnestu vist seista lasta:) )
Jahtunult määri peale juustuvõõp- lihtsalt sega ained omavahel hästi ära(kasutasin nt saumikserit)



  • jahu võib asendada graham jahuga-kogus sellest ei muutu
  • nt võib jätta lisamata pähklid ja aprikoosid ja panna rosinaid rohkem - ise eelistan just vastupidist tegemist:)
  • ei pane kardemoni- ei maitse lihtsalt see asi
  • kookoshelbed teevad koogi kuivaks- tavaliselt jätan panemata
  • ananassi ei pane aga porgandit panen sisuliselt toppelt

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...