08 veebruar, 2012

Kana karulaugupestoga

Ahjukana on midagi lihtsat ja kiiret ning eelkõige on see  meie jaoks nn mugavustoit. Mugavustoiduks nimetan ma selliseid toite mida tuleb lühidalt ette valmistada ja mis küpsevad (peaaegu) ise st küpsetuskotis ahjus või slow cookeri´s või aurutajaga ning millga ei tule enne väljavõtmist tegeleda rohkem.  

DSC_6791
**
Selle kana ettevalmistamiseks on vaja:

1 broiler

Broiler pesta, kuivatada  ja käega nahk lihast lahti venitada. Seda tuleb teha ettevaatlikult, et nahk katki ei lähe. Hea oleks kui seda õnnestub teha ka koibade ja tiibadega, vähemalt osaliselt. Käe saab naha ja liha vahele suruda kaela osast. Kui nahk on lahti siis panna naha alla pestot ja mudida kana nii, et pesto jaotuks ühtlaselt. Panna küpsetuskotti ja sulgeda koti suu. Kui on soov süüa ahjukartulitega siis võib küpsetuskoti suu jätta lahti ja järgmisel päeval lisada kartulipoolikud. Kui kartuleid ei lisa siis sulgeda küpsetuskoti suu kohe sulguriga ja panna ahjuvormiga külma. Järgmisel päeval panna vorm koos kanaga külma ahju, teha augud küpsetuskottile ja lülitada ahi 200 kraadiga sisse. Küpsetada 1,5 -2 h ning aega hakata lugema siis kui ahi on temperatuuri (200 kraadi) saavutanud.
Ära ehmatada ei tasu kui alguses ei teki mingit vedelikku ja kana ei pruunistu. Kogu vedelik on alguses naha ja liha vahel mis ei lase ka nahal pruunistuda.
Serveerida vastavalt soovile kas riisi või kartulitega.

* muud pestot pole proovinud , sest siiani on eelmise aastal omatehtud karulaugupestot.

**pildil olev kana oli algselt küpsetuskotis kuid mugavusest on kott eemaldatud .

2 kommentaari:

Annekas ütles ...

MM, karulaugupesto - kas selle retsepti tohiks paluda? Varsti ju jälle karulauguaeg käes ja need rohetavad metsaalused ei lase magada :)

Anneli ütles ...

Karulaugupesto on tõesti mmm.
Panin nüüd lingina karulaugupesto retsepti siia postitusse. Tänan, et küsisid, sest muidu poleks taibanudki pesto retseptile viidata .. minul ju on ja ilma selle pestota ei oskagi nagu talve ette kujutada. Oleme vaikselt kogu talve seda pestot tarbinud :) Tegin seda ikka päris palju kevadel ja nagu praegu kinnitada võin siis säilib väga hästi külmkapis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...