19 veebruar, 2012

Õunakook pärmitainapõhjal

Kindel nostalgia.
Kusjuures ei ole häid ega halbu mälestusi vaid lihtsalt mälupilt pärmitainaga koogist. Kust see pilt silme ette jäi ei tule kuidagi meelde. Igal juhul saavad minu lapsed esimest korda magusat plaadikooki mille põhjaks on pärmitainas. 
Tegelikuks ajendiks oli aga töönädalaalõpus söödud õunakook pärmitainast põhjal  - hää oli aga kripeldama jäi õun. Ma ei suutnud aru saada kas oli kasutatud värskeid õunu või mitte. Kahtlustan, et mitte :) ja lisaks superhea põhi oli, nagu ikka selle tegija puhul.  Kõrvalepõikena - lihapirukad olid ka väga hääd aga maitse oli põnev. 

DSC_6887
Koogi tegemiseks oli vaja:

300 gr jahu
200 ml vett
2 tl kuivpärmi
1 muna
50 gr pehmet võid
2 spl suhkrut

1- 1,5 dl õunamoosi
10- 12 kompotiõuna viilutatult

120 gr jahu
100 gr martsipani
50 gr suhkrut
60 gr võid

Valmistada pärmitainas ja suruda peale kerkimist laiali suurele ahjuplaadile. Peale panna õunapüreed ja kompotiõuntest lõigatud parajalt õhukesi viile.  Õuntele puistata peale puru mis on tehtud jahust, martsipanist, suhkrust ja võist saumikseri hakkijaga.

Tähelepanekuid:
Lapsepõlvemälestused sellest, et kompotiõuntest tehtud kook on ...  hmm,  ei ole üldse õige. Väga head olid need õunad selles koogis. Ok, kompott oli tehtud üsna hapudest õuntest kokku ploomidega ja mõeldud kasutamiseks nii magusaks söömiseks vahukoorega kui ka ahjukana sisse panemiseks ..

Lapsed sõid super hea isuga seda kooki :) Avaldati soovi teinekordki saada .

Nagu ikka peab pärmitainas olema pigem (liiga) pehme kui et "kuiv ja tugev". Viimane tähendab ahjust võttes tuima küpsetist.
   

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...