01 juuni, 2010

Karulaugupesto

Me ei tee pestot just kuigi tihti ise ja veel harvem ostame me seda poest ..
Seekordne katsetus meeldib mulle, maitse on veidi teistsugusem kui tavaliselt. Jah, tean et on karulauguga ja see maitsebki teisiti aga seekordne retsept on veidi teravam ja tugevam(mitte karulaugusem).


karulaugupesto

Retsept mugandatud ühest saksakeelsest ajakirjast ja kogused siis järgmised:
250 gr karulauku
75 gr parmesani
80 gr kooritud mandleid
150 ml oliiviõli või veidi rohkem
soola
värskelt jahvatatud pipart

Karulauk pesta ja kuivatada. Parmesan väiksemateks tükkideks teha ja koos mandlitega peenestada. Karulauk  ja 2/3 õli jao kaupa lisada, töödelda kõik ühtlaseks. Maitsestada soola ja pipraga.

Kuumutatud(ja jahtunud) kaks 200 ml purki täita pestoga ja katta ülejäänud õliga.
Pesto säilib külmkapis u 3-4 nädalat.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Aitäh, et tähelepanu juhtisid hääle retseptile, armas Kiilike. Mul oli 125 g karulauku, tõstsin veidi juustu ja mandlite kogust. Mandleid koorida ei viitsinud.
Väga mõnus oli!!!

PS Pidin retsepti Sinu juurest otsima tulema, sest oma ajakirja suutsin ära peita :D

Anneli ütles ...

Hää meel kui meeldis ja nüüd saan tänu "karulaugu infole" minna metsa!

Ja ma juba arvasin,et ei bloginud eelmisel aastal seda retsepti. Plaanisin seda küsima hakata :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...