Lihtne, suvine ja ootamatult hää.
See on kergelt muudetud retsept lapsepõlve kodusest magustoidust. Vanasti tehti seda ilma põhjata ja ilma rabarberiteta.
Põhi:
3/4 pakki Selga šokolaadiküpsiseid
70 -90 gr võid(parem kui rasvasisaldus on väiksem)
Küpsised purustada ja segada sulataud võiga ning suruda vormi põhja. Vorm panna katte tegemise ajaks külma.
Kate:
tükeldatud rabarbereid 2,5 dl
vett niipalju, et peaaegu katab rabarbrid potis
200 ml maasikapüreed(värskelt püreestatud)
500 ml vahukoort tugavaks vahuks vahustatult
suhkrut vastavalt maitsele
želatiini 1,2 l vedeliku tarretamiseks
Rabarbrid pesta, tükeldada ja keeta pehmeks, püreestada.
Želatiin paisutada, sulatada ja segada soe-leige(mitte kuuma) rabarbripüreega, lisada segades maasikapüree. Vahustada vahukoor, lisada suhkrut ja vaniljesuhkrut . Vahukoor segada maasika-rabarbriseguga siis kui viimane hakkab paksenema ja on jahtunud või leige. Kogu mass valada jahedas olnud põhjale. Soovi korral lisada tükeldatud maasikaid.
Vormi seinad võib eelnevalt määrida kergelt maitsetu toiduõliga või loputada veega üle.
Vormi seinad võib eelnevalt määrida kergelt maitsetu toiduõliga või loputada veega üle.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar