Piisavalt hea, et teha teist pühapäeva järjest ja jagada teistega .
Vaja on:
aprikoosimoosi - oli kodune ja hapukas, hea kui oleks paks)
1 karp maitsestamata toorjuustu
1,5 viilutatud saia või 2 tervet saia
5 väikest muna
u 0,75-1 dl piima (võib-olla ka veidi rohkem, tegin silmamõõduga)
0,5 tl kaneeli-suhkrusegu
serveerimiseks:
kaneeli-suhkrusegu
aprikoosimoosi
pekoniviile
Toorjuust ja u 3 spl aprikoosimoosi segada omavahel.
Kui on sai mida saab ise viiludeks lõigata siis 2,5 cm viilud lõigata ja teha keskele pealt poolt sisselõige, et 1 teelusikatäis toorjuustu-moosisegu sisse mahuks. Kui kasutada viilutatud saia siis panna 1 tl segu kahe viilu vahele ja kergelt kokku suruda, ettevaatust - välja ei tohiks midagi suruda.
Kloppida lahti munad, lisada 0,5 tl kaneeli-suhkrusegu ja piim.
Saiaviile immutada u 3 sekundit mõlemalt poolt ja praadida kuldseks, hoida soojas.
Kui kõrvale pakkuda praetud peekonit siis praadida viimasena peekon.
Magusana pakkudes on hea lisaks moosile pakkuda juurde kaneeli-suhkrusegu. Peekoni juurde sobib suurepäraselt hapukas aprikoosimoos.
ps. magusat varianti võib teha ka ilma toorjuustuta st saiaviilude vahele panna lihtsalt 1 tl moosi.
ps. magusat varianti võib teha ka ilma toorjuustuta st saiaviilude vahele panna lihtsalt 1 tl moosi.
1 kommentaar:
Väga põnev lahendus :) Ma ise olen viimase aasta jooksul peamiselt sel moel vaeseid rüütleid teinud: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=10050 - jäävad ka imemaitsvad!
Postita kommentaar