Kui juba asusin katsetama uusi retsepte siis proovisin veel ühte. Oli küll sarnane varasemale kasutuses olnud retseptile aga õli kogus retseptis oli väiksem ja uuenduseks oli pruun suhkur.
Kas asi oli nüüd šokolaadis millega kooki kaunistasin või mitte aga igal juhul maitses kook teistmoodi kui mu vana porgandikook.
Kasutasin tassina 200 ml klaasi
1 suur muna
1/2 tassi suhkrut
1/2 tumedat suhkrut
1/2 tassi piima
1/2 tassi õli
1tl kaneeli
1/2 tl soola
1 tass pähkleid (hakkida)
u 600 ml jämedalt riivitud porgandit
2 1/2 tassi jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Suhkur munaga kreemjaks vahuks segada, lisada õli, piim, kaneel ja sool. Järgmisena lisada pähklid, porgandid ja viimasena jahu küpsetuspulbriga. Kallata rasvainega määritud vormi või küpsetuspaberiga kaetud vormi. Kasutan esimest varianti ja küpsetan 165 kraadises ahjus u 1 tund.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar