27 detsember, 2011

Rosinatega õunakook vaniljekastmega

Õunu enam kodus ei ole st mitte koduaia omasid.
Aga vaadates pilte mida selle sügise jooksul olen teinud  ja mis mingigi mulje jätnud on siis siin on üks neist kookidest mis läheb kordamisele.  See kook ei olnud mitte ainult hää vaid selle sügise parim õunakook! Ja seekord ei olnud vaniljekaste see mis mõmisema pani( .. ja just seda see kaste koos õunakoogiga tavaliselt teeb minuga). Vaniljekastme tegemisel lähen kergema vastupanu teed  ja teen keedetavat vaniljekastet st pulber, piim ja suhkur.

õunakook 100 rooga Õunakoogiraamatust, hää

Koogi retsept:

1 pakk "Juubeli" tordipulbrit
2-3 spl jahu
5-6 keskmist õuna
peotäis rosinaid
200 gr võid
1-2 tl kaneeli-suhkru segu


Kate:
5 muna
2 spl jahu
1 spl kartulijahu
0,75-1 dl suhkrut(sõltub õunte hapususest)

Sulata või, sega jahu tordipulbriga ja seejärel sulatatud võiga. Kasuta vormis küpsetuspaberit või määri lahtikäiva vormi põhi ja ääred võiga. Jaota tainas ühtlaselt põhjale, pane peale rosinad ja puhastatud - viilutatud õunad ning puista peale kaneeli. Küpseta 180 kraadises ahjus u 10 minutit.
Vahusta kollased ja valged koos suhkruga tugevamaks kreemiseks vahuks ja lisa jahu-kartulijahu segu. Sega ettevaatlikult kuni enam jahutükke ei tundu olevat. Kata küpsenud õunad munavahuga. Küpseta veel umbes 30-40 minutit.
Kui kook tahab liiga pruuniks küpseda, kata fooliumiga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...