19 märts, 2009

Sõrnikud

Lõpuks jõuan ka siia midagi kirja panna ... no tegelikult olen nüüd jälle paar päeva saanud midagi teha ja ise ka süüa :) .

Selgituseks ehk niipalju, et enam ei ole kodune ja selja taha on jäänud mandli operatsioon. Edasise suhtes saan vist öelda, et uusi retsepte tuleb harvem, sest lihtsalt ei jõua enam kööki eriti tihti - ehk suvel paar nädalat.




Aga siis sõrnikutest .... head ja lihtsad teha. Meil üsna tihti laual aga pildini pole jõudnud varem.

Sööme me neid kas lihtsalt ilma lisanditeta või hapukoorega aga võib ka moosiga.

Koguseid on raske anda ... kohupiima panen 0,5- 0,75 kg(enamasti Tere oma), 1 muna, soola, suhkrut, jahu niipalju et paks ja "suht tugev" tundub(aga u 1 dl või veidi rohkem). Segan kõik kokku ja panen pooleks kuni tunniks külmkappi. Supilusikaga võtan ja panen pannile ning vajutan laiemaks, praen kuni on kuldpruun ja siis keeran. Selgituseks: mulle ei meeldi veeretada pallikesi ja mäkerdada - lusikaga pannile on lihtne ja kerge ning mugav.

PS. kui esimeste sõrnikutega pannil ilmneb et kuidagi liiga pehme/vedel on siis lisan jahu rahulikult juurde.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Oh, loodan et mandliopp läks kenasti ja tulevikus siis sellest põhjustet vaevusi vähem.
Ja tööl tagasi? Loodan, et jõuad aeg-ajalt ikka nami-namisse ka :)

Anneli ütles ...

Op läks minu jaoks lihtsalt ja ka taastumine ilma suuremate probleemideta.
Tööl olen tagasi ... päris kesklinnas :)
Nami-namis käin ikka lugemas aga aega kirjutada ei leia st passiivselt võtan kõigest osa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...